Saturday, June 07, 2008

V Sloveniji vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri

Ker imam težave z nizkim železom sem se odločila, da nekaj časa ne bom darovala krvi. Zdaj je tega že eno leto. Muči me, ker sem se odločila, da ne bom pomagala, četudi na račun varovanja lastnega zdravja.

Ker ne želim darovati polne krvi, se bom na Zavodu za transfuzijsko medicino vseeno pozanimala o darovanju plazme - postopku se reče plazmafereza. Razjasniti si moram še nekaj podrobnosti, a v primeru, da se bom strinjala, bom lahko plazmo darovala kar vsaka dva tedna. To je priročno tudi zato, ker se veliko zadržujem v bližini ZTM in mi ni težko pol urice žrtvovati, da nekomu pomagam, ko je v stiski.

Dokler sam ne potrebuješ krvi, ne veš, kako odvisni smo od solidarnosti drugih. Ker je poletje in bo veliko prometnih nesreč ter nesreč, v katerih so udeleženi motoristi in kolesarji, ljudje pa so dlje časa na dopustih, je možno, da bo prišlo do pomanjkanja krvi. Krvi se ne da nadomestiti s čim umetnim, nujno potrebna je za življenje. Prosim, darujte kri tudi vi! V Sloveniji potrebujemo 350 solidarnih ljudi vsak dan, da zadostimo potrebam po krvi.

Labels: ,

posted by Nadezhda | 14:07


0 Comments:




[ Post a Comment ]